Dreptunghiuri cu lapte

de La Ancuta in Prajituri, 28 Dec 2010 | 15492 vizualizari

 

Multumesc Miha si pentru acesta reteta

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 230 g faina
  • 230 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 2 linguri zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 125 g unt
  • 75 ga zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dreptunghiuri cu lapte:

Pentru blat:

Mixam ouale pana isi dubleaza volumul iar apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana devine ca o crema. Amestecam cacaoa cu faina si o incorporam in amestecul de oua. Aluatul se imparte in trei si coacem trei blaturi in tava tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit, 15 minute. Se lasa la racit fara a le suprapune.

Intre timp facem crema. Amestecam 2 linguri de zahar cu amidonul si turnam treptat 100 ml lapte rece, amestecand bine, sa nu ramana cocoloase. Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon. Amestecam pana se ingroasa, iar apoi dam la racit. Untul il mixam bine impreuna cu zaharul pudra. Adaugam treptat spuma de unt peste budinca racita si mixam.

Crema se imparte in trei parti si se umplu cele trei blaturi insiropate putin cu sirop de zahar.

Siropul se face astfel:
50 ml apa
50 g zahar
1 lingura coniac (optional)

Caramelizam zaharul si astingem cu apa. Lasam sa se racesca si amestecam din cand in cand sa se topeasca tot caramelul. cand s-a racit adaugam coniacul.

Ornam prajitura dupa preferinte (eu am folosit aschii de ciocolata) si dam la rece.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Dreptunghiuri cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

iry-gabriela 1

14.08.2013, 20:01

Arata fff bine prajitura ta!

butoiaurora76 1

15.08.2013, 23:52

Prajitura este pe gustul meu! Multumesc de reteta! Delicioasa!

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 11:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Black or White"